Među prvo voće koje navještava ljeto ubraja se trešnja. Zahvaljujući visoku udjelu antioksidansa dospjela je na popis 25 namirnica koje usporavaju proces starenja, na trećem je mjestu među voćem po učinku snižavanja kolesterola u krvi, čime smanjuje rizik od bolesti srca, a antocijanin, koji joj daje jarku crvenu boju, protuupalnog je djelovanja. Svježe trešnje otklanjaju fizičku i umnu iscrpljenost, a kisele poboljšavaju raspoloženje.

Kao biljka, spada u porodicu ruža, porijeklom iz Male Azije. Ovisno o sorti, trešnja dozrijeva u svibnju i lipnju, a u našim je krajevima najpoznatija ona najkrupnija i najsočnija – brtošinka, nazvana po pomorcu Brtošiću, koji ju je navodno prije stotinu godina donio iz Južne Amerike. Najukusnija je sredinom lipnja, upravo u vrijeme proslave Sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke.

Ugostitelji i partneri koji sudjeluju u Danima trešanja:

🍴 Bistro Conca d'Oro

🍴 Bistro La Rose

🍴 Bistro Mornar

🍴 Bistro pizzeria Maslina na Zelenom trgu

🍴 À la carte Restaurant Kamov

🍴 Restoran hotela Continental

🍴 Primorska konoba

🍴 Belgian Beer Café - Brasserie As

🍴 Konoba Blato

🍴 Konoba Ribica

🍴 Konoba Volta

🍴 Bistro Placa 51

🍴 Slastičarna Ebba's Cuisine

🍴 Cacao Coffe & Sweets Bar

🍴 Kavana & Bar Grad

🍴 Rica Gluten Free

Nazovite i rezervirajte svoj stol!
Detalje, kontakt podatke ugostitelja i njihovu ponudu možete pronaći na sljedećem linku>