Mnogi će reći da je Rijeka najpoznatija po svom petom godišnjem dobu – karnevalu, ali pravi gurmani znaju da i preostala četiri godišnja doba nude prave užitke – one gastronomske!
 
Kao što svako godišnje doba ima svoju namirnicu, tako i svaka namirnica ima svoju sezonu kada dostiže vrhunac u kvaliteti. U želji predstavljanja najboljeg iz kvarnerskog kraja i najsjevernijeg dijela Mediterana, u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke, sedam puta godišnje održava se manifestacija pod nazivom Ri gastro dani. Tom prigodom riječki ugostitelji pripremaju jela tematski vezana uz sezonske, regionalne namirnice, poštujući tradicionalne recepture, koje svojom jednostavnošću i zdravom logikom poručuju da treba jesti hranu iz svog podneblja u skladu s prirodnim mijenama. Upravo su tada te namirnice najkvalitetnije, najukusnije i najzdravije!
 
Osim očuvanja tradicije mediteranske prehrane naših starih, te njezina vraćanja u svakodnevna domaćinstva i jelovnike restorana, program Ri gastro dana obogaćen je dodatnim kulturnim, humanitarnim i zabavnim sadržajima, poput gastro-radionica i stručnih predavanja, humanitarnog Gastro Cooking showa, prigodnih čitaonica Gradske knjižnice Rijeka, likovnih radionica..., za male i velike, za mlade i one koji se tako osjećaju, za Riječane, domaće i strane goste.
 
Samo izaberite svoje omiljeno godišnje doba ili više njih, dođite na Ri gastro dane i uživajte!