Tko želi uživati u dobrom zdravlju, mora čuvati svoj želudac, stoljetna je narodna mudrost. Samoniklo jestivo bilje poboljšava probavu i opće zdravlje, a proljeće je pravo vrijeme za njegovo uvođenje u naše jelovnike. Stoga je prva Ri gastro manifestacija u godini posvećena upravo samoniklom bilju kvarnerskoga kraja, poput šparoga, medvjeđeg luka, koprive, mišance i drugih namirnica za detoksikaciju i blagotvorno djelovanje na naš organizam.

Promišljanje o prehrani i preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje neophodno je u današnjem stresnom stilu života. Sve što unosimo u organizam utječe na naše osjećaje, izgled i energiju, a dodatno izlaganje stresovima i naporima onemogućuje tijelu eliminirati sve nakupljene toksine, što se dugoročno loše odražava na naše zdravlje. Detoksikacija je način uklanjanja nakupljenih štetnih tvari te vraćanje tijela i duha u ravnotežu - na prirodan način jer zdravlje i vitalnost započinju na vašem tanjuru!